18.5.2021 PÄIVITETTY TIEDOTE Joroisten seurakunnan toiminnasta 18.5.-17.6.2021

18.5.2021 14.13

Itä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain nojalla toimialueensa kaikissa sairaanhoitopiireissä kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli viisikymmentä (50) henkilöä. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli viisikymmentä (50) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) 21.9.2020 antamaa ja viimeksi 22.2.2021 päivitettyä ohjetta. Ohje täydentää suoraan tartuntatautilaista tulevia velvoitteita. (tiedote 17.5.2021)

Joroisten seurakunnan toiminnassa tämä tarkoittaa seuraavaa:

1) Jumalanpalvelukset toimitetaan sunnuntaisin kirkossa klo 10 siten, että kirkko on jaettu käytävien rajaamiin lohkoihin. Seurakuntalaisia pyydetään asettumaan turvavälein siihen lohkoon, mikä on lähinnä heidän käyttämäänsä ulko-ovea. Seurakuntalaiset voivat osallistua jumalanpalveluksiin myös osoitteessa www.facebook.com/joroistenseurakunta.
2) Aikuisten kokoava toiminta jatkuu rajoitetusti.
3) Lasten ja varhaisnuorten toiminta jatkuu rajoitetusti. Ryhmiä tiedotetaan erikseen.
4) Rippikoululeirit toteutetaan suunnitellusti turvallisuusasiat huomioiden. Rippikoululaisia ja heidän vanhempiaan tiedotetaan erikseen rippikoulun järjestelyistä.
5) Kirkolliset toimitukset toteutetaan varovaisuutta noudattaen ja yhdessä asianosaisten kanssa järjestelyistä sopien.
6) Kaikessa seurakunnan toiminnassa, kokouksissa ja kirkollisissa toimituksissa noudatetaan hyvää terveysturvallisuutta. Osallistua voi vain terveenä ja oireettomana. Ruoka- ja juomatarjoiluja ei järjestetä sisätiloissa.
7) Seurakunta suosittelee kaikille aikuisille maskien käyttöä.
8) Seurakunnan tiloja annetaan ulkopuolisille toimijoille käyttöön rajoitetusti.
9) 17.6.2021 jälkeisestä ajasta tiedotetaan myöhemmin.

Mahdollisista muutoksista tiedotetaan seurakunnan kotisivuilla ja Facebook-sivuilla sekä Whatsapp-ryhmien kautta.

Joroisten seurakunnan työntekijät ovat kaikkia joroislaisia varten. Työntekijät tavoittaa puhelimitse ja sähköpostitse. Lomakauden aikana tavoitettavuudessa voi olla poikkeuksia. Kirkkoherranvirastossa vastataan puhelimeen ja sähköpostiin ma-ke klo 9-12. Seurakunnan työntekijöiden yhteystiedot löytyvät seurakunnan kotisivuilta www.joroistenseurakunta.fi. Älä epäröi ottaa yhteyttä!

Muutokset ja epävarmuus kuluttavat. Saamme pyytää voimia Jumalalta, joka on luvannut kulkea kanssamme. Pidetään siis huoli itsestämme ja toinen toisistamme. Yhdessä olemme vahvimmat.

"Kun on turva Jumalassa, turvassa on paremmassa." VK 397

Alkavan kesän kauneutta ja siunausta juuri sinulle! Pitkän talven jälkeen uusi kasvu on alkanut. Jumala antakoon meille kaiken keskellä iloa ja voimia.

Anu Ylitolonen

Joroisten seurakunta