21.4.2021 PÄIVITETTY TIEDOTE Joroisten seurakunnan toiminnasta 23.4.-22.5.2021

21.4.2021 16.38

Maakunnan vaihdoksesta huolimatta Joroisten kunta kuuluu Etelä-Savon sairaanhoitopiiriin ja noudattaa Essoten alueen määräyksiä ja suosituksia. Itä-Suomen aluehallintovirasto on antanut määräyksen, jonka mukaisesti Etelä-Savon sairaanhoitopiirin kuntien alueilla on kielletty yli 20 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Määräykset ovat voimassa 23.4.-22.5.2021.

Joroisten seurakunnan toiminnassa tämä tarkoittaa seuraavaa:
1)    Jumalanpalvelukset toimitetaan sunnuntaisin kirkossa klo 10 siten, että kirkko on jaettu käytävien rajaamiin lohkoihin. Kuhunkin lohkoon voidaan ottaa max. 20 henkilöä turvavälein. Seurakuntalaisia pyydetään asettumaan siihen lohkoon, mikä on lähinnä heidän käyttämäänsä ulko-ovea. Toimintatavasta piispa Jari Jolkkonen on neuvotellut Avin ylijohtajan Soile Lahden kanssa ja tämän jälkeen ohjeistanut seurakuntia. Seurakuntalaiset voivat osallistua jumalanpalveluksiin myös osoitteessa www.facebook.com/joroistenseurakunta.
2)    Aikuisten kokoava toiminta jatkuu rajoitetusti. Ryhmien ohjaajiin ollaan yhteydessä.
3)    Lasten ja varhaisnuorten toiminta jatkuu rajoitukset huomioiden. Ryhmiä tiedotetaan erikseen.
4)    Rippikoululaisia ja heidän vanhempiaan tiedotetaan erikseen rippikoulun järjestelyistä.
5)    Kirkolliset toimitukset toteutetaan varovaisuutta noudattaen ja yhdessä asianosaisten kanssa asiasta sopien.
6)    Kaikessa seurakunnan toiminnassa, kokouksissa ja kirkollisissa toimituksissa noudatetaan turvavälejä ja hyvää hygieniaa. Osallistua voi vain terveenä ja oireettomana. Ruoka- ja juomatarjoiluja ei järjestetä.
7)    Seurakunta suosittelee kaikille aikuisille maskien käyttöä.
8)    Seurakunnan tiloja annetaan ulkopuolisille toimijoille käyttöön rajoitetusti.
9)    22.5.2021 jälkeisestä ajasta tiedotetaan myöhemmin.

Mahdollisista muutoksista tiedotetaan seurakunnan kotisivuilla ja Facebook-sivuilla sekä Whatsapp-ryhmien kautta.

Joroisten seurakunnan työntekijät ovat kaikkia joroislaisia varten. Työntekijät tavoittaa puhelimitse ja sähköpostitse. Kirkkoherranvirastossa vastataan puhelimeen ja sähköpostiin ma-ke klo 9-12.
Seurakunnan työntekijöiden yhteystiedot löytyvät seurakunnan kotisivuilta www.joroistenseurakunta.fi. Työntekijät ovat sinua varten. Älä epäröi ottaa yhteyttä!

Muutokset ja epävarmuus kuluttavat. Saamme pyytää voimia Jumalalta, joka on luvannut kulkea kanssamme. Pidetään siis huoli itsestämme ja toinen toisistamme. Yhdessä olemme vahvimmat.
"Kun on turva Jumalassa, turvassa on paremmassa." VK 397

Heräävän kevään kauneutta ja siunausta juuri sinulle! Ylösnoussut Kristus kulkekoon kanssamme!

Anu Ylitolonen
Joroisten seurakunta