12.2.2021 PÄIVITETTY TIEDOTE Joroisten seurakunnan toiminnasta 13.2.-22.3.2021

12.2.2021 17.07

"Itä-Suomen aluehallintovirasto on 12.2.2021 tehnyt päätöksen, jonka mukaan yli kahdenkymmenen (20) hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestäminen on kielletty. Määräys on voimassa 22.3.2021 saakka.”

Joroisten seurakunnan toiminnassa tämä tarkoittaa seuraavaa:
1)    Jumalanpalvelukset toimitetaan kirkossa 21.2.2021 alkaen siten, että kirkko on sektoroitu neljään lohkoon. Kuhunkin lohkoon voidaan ottaa max. 20 henkilöä turvavälein. Takaovesta kuljetaan kirkon etummaiseen ja takimmaiseen sektoriin. Palvelutalon puoleisesta ovesta kuljetaan palvelutalonpuoleiseen sivulohkoon ja kellotapulin puoleisesta ovesta kellotapulinpuoleiseen sivulohkoon. Toimintatavasta piispa Jari Jolkkonen on neuvotellut Avin ylijohtajan Soile Lahden kanssa ja tämän jälkeen ohjeistanut seurakuntia. Seurakuntalaiset voivat osallistua jumalanpalveluksiin myös netin välityksellä osoitteessa www.facebook.com/joroistenseurakunta.
2)    Aikuisten säännöllisesti kokoontuvat alle 20 hengen ryhmät jatkavat toimintaansa.
3)    Lasten ja varhaisnuorten toiminta jatkuu kuten aiemminkin.
4)    Rippikoululaisia ja heidän vanhempiaan tiedotetaan erikseen rippikoulun järjestelyistä.
5)    Kirkolliset toimitukset toteutetaan varovaisuutta noudattaen ja yhdessä asianosaisten kanssa asiasta sopien. Sairaana tai oireisena kirkollisiin toimituksiin ei tule osallistua.
6)    Kaikissa tilaisuuksissa, kokouksissa ja kirkollisissa toimituksissa noudatetaan turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa.
7)    Seurakunta suosittelee kaikille aikuisille maskien käyttöä.
8)    22.3.2021 jälkeisestä ajasta tiedotetaan myöhemmin.

Mahdollisista muutoksista tiedotetaan seurakunnan kotisivuilla ja Facebook-sivuilla sekä Whatsapp-ryhmien kautta.

Joroisten seurakunnan työntekijät ovat kaikkia joroislaisia varten. Työntekijät tavoittaa puhelimitse ja sähköpostitse. Kirkkoherranvirastossa vastataan puhelimeen ja sähköpostiin ma-ke klo 9-12.
Seurakunnan työntekijöiden yhteystiedot löytyvät seurakunnan kotisivuilta www.joroistenseurakunta.fi. Työntekijät ovat sinua varten. Älä epäröi ottaa yhteyttä!

Muutoksen ja epävarmuuden keskellä eläminen vaatii voimia. Niitä saamme pyytää Jumalalta, joka on luvannut kulkea kanssamme. Pidetään siis huoli itsestämme ja toinen toisistamme. Yhdessä olemme vahvimmat.

"Kun on turva Jumalassa, turvassa on paremmassa." VK 397

Hyvää helmikuun jatkoa ja siunausta juuri sinulle!

Anu Ylitolonen
Joroisten seurakunta