Lähetysilta yhdessä Kansanlähetyksen kanssa

Raamattuopetus klo 17 ja lähetystilaisuus klo 18.15. Mukana mm. Esko Mäki-Soini ja Maija Voutilainen.

Su 16.2. Kansanlähetyksen projektityöntekijä Esko Mäki-Soini vierailee seurakunnassa ja pitää klo 17 seurakuntatalossa raamattuopetuksen aiheesta "Kristittyjä vainotaan -mitä seurakunta vastaa? Kahvin jälkeen Esko kertoo kirjallisuustyöstä Itä-Euroopassa ja vainottujen kristittyjen tukemisesta.

Esko kertoo työstään vaimonsa Sandin kanssa seuraavaa:

Olemme Esko ja Sandi Mäki-Soini ja teemme työtä Kansanlähetyksen yhteydessä. Ensimmäisen matkani ”rautaesiripun” taakse tein rippikouluikäisenä isäni kanssa -70 -80 luvun taitteessa. Ammatiltani olen rekka-auton kuljettaja ja ajoin lähetyksen rekka-autoja Idän maille sekä ennen Berliinin muurin kaatumista että sen jälkeen.

Itä- Euroopan vapauduttua muutin Itävaltaan, josta käsin kuljetin kirjallisuutta näihin vapautuneisiin maihin. Tuleva vaimoni Sandi tuli Idäntyöhön muurin kaatumisen jälkeen. Sandi on ammatiltaan sairaanhoitaja/ sosionomi. Tutustuimme Itävallassa vuonna 1990 ja vuonna 1993 menimme naimisiin. Olimme Itä-Euroopan työssä perheenä vajaan seitsemän vuotta, jolloin asuimme Itävallassa, ja sieltä käsin matkustimme idässä. Meillä on kaksi aikuista lasta.

Nykyinen toimenkuvamme on kirjallisuustyön koordinointi Itä- Euroopassa sekä kristittyjen tukeminen niillä alueilla, joissa heitä vainotaan.  Haluamme välittää heidän uutisiaan ”vapaassa lännessä” oleville kristityille ja näin haastaa heitä esirukoukseen vainottujen veljiensä ja sisariensa puolesta. Vainotuissa maissa kristityillä on suuria vaikeuksia saada tarpeeksi Jumalan Sanaa ja kristillistä kirjallisuutta sekä omaksi ravinnokseen että jaettavaksi. Me haluamme olla heitä tukemassa myös näiden tarpeiden suhteen. Jes. 55:11

Esko ja Sandi Mäki-Soini